Sovrumskatastrofen

Läckra sovrum - som de nedan - det drömmer jag om under gråa regniga dagar. 
 
Underbart befriande att se något annat än grått och blått och enfärgat. Hittad på alvhemmakleri.se
 
Här vill man väl bara krya ner? Hittad på alvhemmakleri.se
 
Vårt hus - Villa Sjövik anno 1958 - som vi flyttade till för drygt ett år sedan - har nu äntligen börjat kännas som vårt alldeles egna hem. Hem med stort H. Vi föll pladask för huset på visningen men, ja ni vet - i början känns allting ovant i ett nytt hus, lite kalt & nästan opersonligt. 
 
Med tiden tycker jag att saker börjat falla på plats, speciellt på nerevåningen där vi har kök, matsal & vardagsrum och det ska vi prata mer om en annan dag. 
 
Men hörni - sovrummet - det är en enda stor katastrof fortfarande! KAAAATASTROF! Jag har massor med idéer, en del riktigt bra tror jag. Djuphäftad sänggavel, dubbla gardinlager, en eller flera väggar målade i kalkfärg är bara några. Men tummen har suttit långt inne och inget har blivit gjort. Förutom att jag fick ett ryck och sålde våra sängbord på Blocket härom veckan. Bra ide, för de var alldeles för små. Men katastrofkänslan blev inte precis mindre utan sängbord. Högar med tidningar på golvet osv. Ja ni förstår...
 
Så här såg sängborden ut som jag sålde. Superfina men alldeles för små alltså. Bild från Brukadesign.se
 
Och nu har jakten på nya sängbord börjat. Och en sak är säker. Lika många olika sängbord som det finns, lika många konstiga, fula och opraktiska finns det också.
 
Ja och så tänker jag på alla snygga pallar/ stolar/bänkar som man ser folk ha som sängbord - hur håller de ordning där? Eller är det bara jag som jämt har kaos på och runt mitt sängbord? Vattenglas, smycken, böcker, tidningar, lampa, hårsnoddar, kräm för hårda hälar, mobilladdare, nagelfil och ja, det slutar aldrig :)
 
Nä ett par rejäla sängbord ska jag hitta - med skåp/ lådor där jag kan gömma mina saker och inga hyllor som kan samla damm. De snyggaste jag hittat hittills är från rum21.se - men de blir också lite för små. 
 

Sängbord Vouge från Decotique. Bild från Rum21.se 

Jakten på sängbord och det perfekta sovrummet fortsätter... Och tipsa gärna om ni har idéer på sängbord.
 
Massor med kärlek 
Linda